Pétitionnaire: Sacha André
Fir eng partiell Ouverture vum Horesca Secteur
But de la pétition
Eng partiell Ouverture vum Horesca Secteur
Motivation de la pétition
Den Horesca-Secteur muss säit Méint seng Dieren zouloossen. Trotz enger Verbesserung vun der Situatioun, sollen se elo weider zoubleiwen. Et kann een am Respekt vun allen Mesuren de Secteur partiell erëm opmaachen, wat och fir vill Betriber wichteg wäert sinn, dass se net an d’Faillite ... plus
Les étapes de cette pétition
La pétition publique n°1767 est clôturée, le 12-05-2021
Motivation de la clôture: Demande concernant le reclassement en pétition ordinaire restée sans suite
Demande concernant la poursuite de l'instruction de la pétition reclassée en pétition ordinaire
Le seuil des 4500 signatures n'est pas atteint pour la pétition publique n°1767, le 31-03-2021 - Nombre de signatures après validation: 330
La période de signature de la pétition publique n°1767 est clôturée, le 25-03-2021 - Nombre de signatures électroniques avant validation: 330
La pétition publique n°1767 est ouverte à signature, le 11-02-2021
Déclaration de recevabilité
La pétition publique n°1767 est déclarée recevable par la Conférence des Présidents, le 09-02-2021
Recevabilité: recevable
Date de début de la période de signature: 11-02-2021 à 0h00
Date de fin de la période de signature: 24-03-2021 à 23h59
La Commission des Pétitions a donné un avis favorable au sujet de la pétition publique n°1767, le 09-02-2021
Avis de la Commission des Pétitions: favorable
La pétition publique n°1767 est déposée, le 22-01-2021
Intitulé de la pétition: Fir eng partiell Ouverture vum Horesca Secteur
But de la pétition: Eng partiell Ouverture vum Horesca Secteur
Motivation de l'intérêt général de la pétition: Den Horesca-Secteur muss säit Méint seng Dieren zouloossen. Trotz enger Verbesserung vun der Situatioun, sollen se elo weider zoubleiwen. Et kann een am Respekt vun allen Mesuren de Secteur partiell erëm opmaachen, wat och fir vill Betriber wichteg wäert sinn, dass se net an d’Faillite falen. En partiellt Opmaachen géif bedeiten, dass een am Stot an engem Restaurant kënnt zesummen iessen. Wuelwessend, dass et do en administrativen Opwand gëtt, kann dat och kontrolléiert ginn. Mat enger composition de ménage an der carte d’identité kinnt een beleeën, dass een aus engem Stot kennt.Zudeem sollt et erlaabt sinn, dass een 2 weider Leit aus engem Stot kënnt invitéieren ewéi bei sech Heem. Mat dëser Ëmsetzung wier de Risiko sech unzestiechen net méi héich wéi elo mat allen Mesuren bei sech doheem! Wann Dëscher ofgetrennt sinn an/oder en Ofstand vun 2Meter besteet,sinn déi weider Mesuren agehalen an den Infektiounsrisiko wier immens minimal. Parallel dozou kann een natierlech fir all Plaz eng Héchstzuel vun Visiteure definéieren, wéi dat och schonns an den grandes surfaces de Fall ass. Mat enger partieller Ouverture misst och de Staat net esou héich Hellefstellungen opbréngen, wéi dat elo bei enger kompletter Fermeture, wou just den Take-Away erlaabt ass, de Fall ass. Dëst géif Restaurants an hier Aarbechter ënnerstëtzen an och an deem secteur géifen déi nämlecht Secherheetsmesuren gellen wéi an aneren Secteuren.